Plaatbewerking

Specialist in metaalbewerking


TOMA METAALBEWERKING

Plaatbewerking


Bij Toma Metaalbewerking zijn we gespecialiseerd in plaatbewerking. Door toepassing van verschillende technieken kunnen we bijna alles maken. Kleine elementen óf grote items tot maximaal 3 meter. Van enkele stuks óf prototypes tot klein seriematig werk. Met ons advies en kunde wordt uw product tot in perfectie vervaardigd.

TOMA METAALBEWERKING

Allround metaalbewerking


Van knippen tot walsen en ponsen. Bij Toma Metaalbewerking uit Nuenen kunnen we verschillende technieken toepassen voor uw product. Wij beheersen alle technieken tot in de puntjes en kunnen alle materialen vormen tot uw uiteindelijke product of onderdeel. In onze werkplaats worden kunde en ervaring gecombineerd met secuur en precies machine werk.

PLAATBEWERKING

Onze plaatbewerkingstechnieken


Kanten

Kanten is een bewerking waarbij we plaatmateriaal buigen om zo een product te vormen. Middels het gebruik van een kantbank is het mogelijk een product van diverse hoeken te voorzien.

Plaatwalsen

Tijdens het walsen wordt plaatmateriaal op een geleidelijke manier gemodelleerd tot ronde vormen, cylinders of bogen. Deze techniek vergt een ervaren vakman omdat er tijdens het walsen handwerk en gevoel bij komt kijken.

Knippen

Knippen is meestal het begin van een productiestarten. Het is het op maat maken van het plaatmateriaal. Door middel van schaarmessen wordt de plaat op een snelle en nauwkeurige manier op maat gemaakt.

Profielwalsen

Bij Toma Metaalbewerking kunnen wij allerlei buizen en kokers voor u profielwalsen. Deze techniek is veelal een voorbewerking voor het lassen en samenstellen van constructies en producten.

Ponsen

Door deze techniek te gebruiken kunnen wij op een makkelijke manier gaatjes, vierkantjes of complexe vormen uit het plaatmateriaal drukken. Hiervoor gebruiken wij een ponsmachine waar we gedetailleerd de gewenste vorm in kunnen programmameren.

Afwerken

Een perfecte afwerking is vaak noodzakelijk. Bijvoorbeeld in de interieurbouw. We hebben het dan over afgewerkte lasnaden en strak bewerkte randen. Daarom slijpen, stralen en schuren we het product. Ook adviseren wij u graag over het veredelen van de producten.

PLAATBEWERKING

Materialen


Bij Toma Metaalbewerking uit Nuenen vervaardigen we producten uit verschillende soorten materialen zoals o.a.; staal, aluminium, RVS, koper en messing. Ieder materiaal is anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Door onze jarenlange ervaring in verschillende branches weten wij precies welke materialen geschikt zijn voor uw project. Daarom geven wij u graag advies over welk materiaal het beste bij uw product en toepassing past.

Staal

Aluminium

RVS

Koper

Messing

PLAATBEWERKING

Toepassingen


Van lokale kunstenaars tot internationale bedrijven. Als gespecialiseerd metaalbedrijf uit Nuenen hebben we een zeer divers klantenbestand met zeer uiteenlopende vragen en opdrachten. Deze diversiteit houdt ons scherp en creatief.